Yleistietoa Bon Jovista

Yleistietoa Bon Jovista

Bon Jovi on amerikkalainen rock-yhtye, joka on perustettu vuonna 1983 Sayreville, New Jersey. Siihen kuuluu laulaja Jon Bon Jovi, näppäimistö David Bryan, rumpali Tico Torres, kitaristi Phil X ja basisti Hugh McDonald. Aikaisempi basisti Alec John Such oli irtisanottu vuonna 1994 ja pitkäaikainen kitaristi ja lauluntekijä Richie Sambora lähti vuonna 2013.

Yleistietoa Bon Jovista

Vuonna 1984 ja 1985 Bon Jovi julkaisi kaksi ensimmäistä albumiaan, ja heidän debyytti singlensä ”Runaway” onnistui voittamaan Top 40:n. Vuonna 1986 bändi saavutti laajaa menestystä ja maailmanlaajuista tunnustusta kolmannella albumillaan Slippery When Wet, joka myi yli 20 vuotta. miljoona kappaletta ja mukana oli kolme parasta 10 singleä, joista kaksi saavutti numeron 1, ja nämä olivat ”Sinä annat rakkauden huonoksi” ja ”Livin” on rukous”. Neljäs albumi New Jersey oli myös hyvin onnistunut, myymällä yli 10 miljoonaa kappaletta ja mukana viisi parasta 10 singleä, joista kaksi saavutti numeron 1, jotka olivat ”Bad Medicine” ja ”I’ll Be for You”. Kun bändi kiersi ja tallensi laajalti 1980-luvun lopulla, joka huipentui 1988–90 New Jersey -kiertueeseen, Jon Bon Jovi ja Richie Sambora julkaisivat menestykselliset sooloalbumit vuosina 1990 ja 1991. Bon Jovi on julkaissut 14 studioalbumia, viisi kokoelmaa ja kolme live-albumia. He ovat myyneet yli 100 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti, mikä tekee niistä yhdeksi bestseller-amerikkalaisista rock-yhtyeistä ja esiintyi yli 2700 konserttia yli 50 maassa yli 34 miljoonalle fanille. Bon Jovi otettiin osaksi Yhdistyneen kuningaskunnan Musiikki Hall of Fame vuonna 2006 ja Yhdysvaltain Rock and Roll Hall of Fame vuonna 2018. Bändi sai palkinnon Merit-palkinnosta American Music Awardsissa vuonna 2004 ja Jon Bon Jovi ja Richie Sambora otettiin Songwriters Hall of Fame -hankkeeseen vuonna 2009.

Bon Jovin muodostuminen

Jon Bon Jovi aloitti musiikin tekemisen vuonna 1975, 13-vuotiaana, soittaen pianoa ja kitaraa ensimmäisellä bändilläan Raze. 16-vuotiaana Jon tapasi David Bryanin ja perusti yhtyeen nimeltä Atlantic City Expressway. Vielä teini-ikäisissään Bon Jovi soitti John Bongiovissa ja Wild Onesissa, kun hän pelasi klubeja, kuten Fast Lane ja avaa paikallisia tekoja. Vuoteen 1980 mennessä hän oli muodostanut toisen yhtyeen, Rest, ja avasi New Jersey -toiminnot, kuten Southside Johnny ja Asbury Jukes.Myös vuonna 1980 Jon tallensi ensimmäisen singlensä ”Runaway” serkkunsa studiossa, jota tukivat studiomuusikot. Laulua soitti paikallinen radioasema tietokannassa.Vuonna 1983 Jon vieraili paikallisella radioasemalla WAPP 103.5FM ”The Apple” Lake Successissa New Yorkissa kirjoittamaan ja laulamaan aseman jinglejä. Hän puhui DJ Chip Hobartin ja promootiokeskuksen johtajan John Lassmanin kanssa, joka ehdotti, että Jon kertoo WAPP:n sisältävän kappaleen ”Runaway” aseman kokoelmalevylle, jossa on paikallisia kotoisin olevia kykyjä. Jon oli vastahakoinen, mutta lopulta antoi heille kappaleen, jonka hän oli kirjoittanut uudelleen vuonna 1982 paikallisten studiomuusikoiden kanssa, jotka hän nimitti The All Star Review-kitaristiksi Tim Pierce, näppäimistöpäällikkö Roy Bittan, rumpali Frankie LaRocka, ja basisti Hugh McDonald.

Musiikkityyli

Bon Jovin musiikkityyliä on yleisesti pidetty kovana rockina, glam metallina, areena rockkina ja pop rockina. Bändin neljä ensimmäistä albumia sekoittivat glammetallien ja kovan kallioperän lajit. Heidän ensimmäiset kaksi albumiaan käyttivät raskaampaa glammetalli- ja kovakivisekoitusta, kun niiden seuranta, Slippery Kun Wet ja New Jersey, esittivät kaupallisemman glammetalli- ja kovakiviseoksen. He vuodattivat glammetallin äänen viidennellä studiolevylläan Keep the Faith ja kuudennella, näillä päivillä, hyödyntämällä kypsempää kovaa rock-ääntä.

Musiikkityyli
Silja

Kommentointi on suljettu.